Ziehier, een side-table, of laten we zeggen een wandtafeltje. Lijkt klein maar pas op, vlakbij staat grote broer, uit het zelfde hout gesneden maar dan 3 meter lang. Samen vormen ze een geduchte XXL eettafel van ruim drie meter. Gescheiden vervullen ze ieder hun eigen functie…..

Gekoppeld vormen ze een tafel van ruim drie meter….de poot van het wandtafeltje is centraal onder het blad geplaatst waardoor een onhandig ‘woud van tafelpoten’ voorkomen wordt. de koppeling gebeurt met wat schuiven en klikken, 2 moeren aandraaien en voilá, Atable XXL ! De tafels zijn uit lange delen Plataan gemaakt en de nerven van het hout sluiten perfect op elkaar aan, alleen de koppelnaad verraadt dat het om een duo gaat.
( Overigens is de bovenkant van de tafel volkomen vlak, de onderkant is onregelmatiger omdat we de maximale dikte willen behouden)

De oorsprong; Een grote plataan op de zaagbok voor het zagen en drogen.

Een oude stam met een stevige geschiedenis, hier duidelijk zichtbaar tijdens de ‘laatste hand’
Een tafel uit dezelfde stam. Deze tafel heeft de natuurlijke boomvorm behouden, een enigszins afgeronde kop en centraal geplaatste poten waardoor ze minimaal in de weg zitten. Van belang als er wat minder ruimte aan een kant van de tafel is om door te schuiven op bv een bank….

Deel dit bericht