A Table, meubelmakerij van Robert Uenk. Toepassing van bijzondere stammen Europees hout voor het maken van vergader, industriële en keuken tafels.

De bomen uit het bos……….

A Table, meubelmakerij van  Robert Uenk in Groningen.  Toepassing van bijzondere stammen Europees hout voor het maken van vergader, industriële en keuken tafels.

Voor elk meubel wordt samen met de opdrachtgever de stam  voor het te maken meubel geselecteerd. Hierdoor is elk meubel dat de werkplaats verlaat uniek. Zo zijn er al diverse soorten tafels gemaakt: vergadertafels, salontafels, industriële tafels, eetkamertafels, keukentafels en boomstamtafels. Ook voor de badkamer en de keuken zijn vele uitvoeringen in bijzonder hout al gemaakt en geleverd: badkamer planchet, badkamermeubels, aanrechtbladen en keukenhout front ontwerpen.

A Table  beschikt over een grote verzameling bijzondere stammen  die zich qua vorm, groeiwijze, tekening en/ of structuur onderscheiden van standaard  meubelhout.

Alle tafels zijn ‘custom made’ maar af en toe wordt uit een stam een kleine genummerde serie gemaakt, u vindt deze in ‘de winkel’  daarnaast is er – behalve hout-  geen vaste collectie of voorraad.

A Table combineert een breed spectrum van houtsoorten in zijn ontwerpen. Denkend vanuit de tekening van de nerf, noesten en scheuren van een stam. Verschillende kleuren, strukturen maar ook de geschiedenis van de stam  ( brand, breuk, scheuren, verwondingen, knolvorming  etc.)  spelen een rol.  Zo ontstaat een eigen vormtaal. Robert Uenk/ A Table heeft al talloze interieurs ontworpen en gebouwd voor diverse klanten, particulieren en bedrijven waar onder L’Institut Francais Kopenhagen, Roneo in Parijs en Smit Sleep en Berging Rotterdam .

Onderstaand een bericht geplaatst in het vakblad Houtwereld in 2011

artikeltje-houtwereld

 

Publicatie in Wonen360: