Een oude Notenboom, lang gestaan, toen gekapt omwille van de ‘vooruitgang’ goed gezaagd, lang gedroogd, prachtige kleur en tekening, een sobere vorm, een solide constructie. Toeter noch bel…..mijn liefje mijn liefje, wat wil je nog meer…..

Fotografie; studio Noorderhaven/ Susan Schuls

Alles van de boom wordt gebruikt. Met name in de kroon van de boom , het spaltstuk waar de boom zich vertakt, toont zich de mooiste tekening in het hout maar er bevinden zich ook veel noesten, scheuren en onregelmatigheden, die we vullen met glasheldere epoxy.

De eerste ruwe samenstelling van het blad

Groningen / Hardenberg September 2023

Dit is de derde tafel die we uit deze boom gemaakt hebben, We hebben de boom in 2017 gekocht in Dinant waar hij gekapt moest worden omwille van een nieuwe weg. De boom/ het hout valt op door z’n omvang maar vooral ook door zijn uitgesproken contrastrijke tekening en het schone spinthout. Vaak is het spint van Noten ( de lichtere buitenringen van de boom) grijzig of wat vlekkerig. Bij deze boom is dat niet het geval wat het mogelijk maakt om mooie voegen/ verlijmingen te maken . Dit blad hebben we ‘omgekeerd gespiegeld’ ; 2 aanliggende plakken opengeslagen en vervolgens omgedraaid zoals te zien is in de layout van het uiteindelijke blad.

Deel dit bericht